A- A A+

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava od oktobra, počele prijave za anketare

Od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine, Republički zavod za statistiku sprovešće Anketu o strukturi polјoprivrednih gazdinstava.

Anketa se sprovodi u trogodišnjem periodu, između dva popisa poljoprivrede, i predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede. U periodu sprovođenja Ankete, anketari će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i dr. Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Svi punoletni državljani Srbije zainteresovani da se u svojstvu anketara za poručje Novog Pazara, Sjenice Tutina učestvuju u postupku, mogu da se prijave isključivo posredstvom linka http://pod2.stat.gov.rs/prijavafss/, gde se nalaze i deatlji podaci o uslovima konkursa.

Rok za prijavljivanje kandidata je od 15. do 21. avgusta 2018. a sva lica koja na osnovu kriteriju javnog poziva budu birana za anketare, biće angažovana u period od 24. septembra do 7. decembra 2018.

Finansijska sredstva za sprovođenje ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava obezbeđena su iz  pretpristupnih fondova EU, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016 i iz nacionalnog budžeta.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika