A- A A+

Naselje Bukreš - veliko gradilište u kom meštani rado žive

Naselje Bukreš je, zbog pripadnosti gradskom jezgru i ulaganja u infrastrukturu u poslednjih nekoliko godina, deo grada u kome građani rado žive. I ovih dana u pojedinim delovima naselja traju radovi koje finansira grad Novi Pazar iz lokalnog budžeta.

"Sada možemo reći da je Bukreš dobro mesto za život. Godine 2015. u ulici Biserovačkoj, koja je deo naselja, rađen je prvi a danas evo i drugi asfaltni sloj", rekao je Fahrudin Đekić, zamenik predsednika u lokalnom parlamentu. On je, pošto i sam živi u naselju Bukreš, podsetio da je zalaganjem lokalnog rukovodstva, problem vodosnabdevanja sa kojim su se meštani decenijama suočavali, trajno rešen.  

"Grad se neprekidno širi a lokalno rukovodstvo nastoji da shodno finansijskim i tehničkim mogućnostima i poštujući listu prioriteta u odnosu na stvarne potrebe građana, reši probleme u svim delovima grada, jer svi u Novom Pazaru zaslužuju da žive u jednakim uslovima, u okruženju koje karakterišu rešena putna, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura", rekao je Đekić.

U naselju Bukreš se, uporedo sa postavljanjem asfaltne podloge izvode radovi na postavljanju cevi za odliv otpadnih voda.

"Voda je stalno uništavala deo puta od Biserovače prema naselju Vojniće, pored Erozije i sportskih terena. Po rešavanju problema građani će nesmetano moći da koriste ovu deonicu puta, bez strepnje da će, bilo da su pešaci ili vozači, imati poteškoće pri kretanju", zaključio je Đekić.

Naselje Bukreš je po broju domaćinastava jedno od većih gradskih naselja, koje je u protekolom periodu pretvoreno u veliko gradilište, da bi meštani, po okončanju radova zaista živeli bolje.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops