A- A A+

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na šetalištu

Tradicionalana letnja akcija davanja krvi odžaće se u utorak 24. jula od 9h do 16h u pešakoj zoni. Gradski većnik Fevzija Murić kazao je da će akciji pristupiti i Policijska uprava u Novom Pazaru, javna preduzeća, organizacije civilnog društva. U ime uprave grada on je pozvao sugrađane da se odazovu ovoj plemenitoj akciji posebno naglasivši veliki broj Pazaraca koji se nalaze na lečenju u Beogradu ili Kragujevcu, a krv im je prekopotrebna

Goran Subotić iz Zavoda za transfuziju krvi zahvalio se na saradnji Gradskoj upravi koja je po njegovim rečima izuzetna. Govoreći o količini krvi koja se prikupi, on je kazao da na godišnjem nivou iznosi 250000 jedinica. „Zamislite da nemamo ljude koji ispruže ruku, mi bismo izgubili grad veličine 100 000 stanovnika.“, rekao je Subotić. Jedna od organizacija koja se uvek odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi je humanitarna organizacija „Otvorena ruka“. Otac Kenana Šabotića, koji je nedavno izgubio bitku sa bolešću, iskazao je svoju zahvalnost ovoj organzaciji i kazao da će zbog humanosti ovog udruženja celim svojim bićem biti na usluzi gradu koji je „svojom širokogrudošću otovoren za sve nas“. Svoju zahvalnost iskazao je Edinu Kolašincu, Muameru Delimeđcu i svim građanima koji su se nesebičćno odazvali akciji davanja krvi za njegovog sina.

Jedan od čelnika „Otvorene ruke“, Mumer Delimeđac kazao je da sve humanitarne ideje ovo udruženje maksimalno podržava. „Pozivano i naše članstvo i građane da se odazovu sutrašnjoj akciji. Žao nam je što do nekih građana nije stiglo na vreme, ali se nadamo da će krv koju stra budemo dobrovoljno dali doći do građana Novog Pazara i Srbije na vreme.“, rekao je Delimeđac.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops