A- A A+

Novi Pazar do kraja godine dobija osam urbanih zona

Grad Novi Pazar raspisao je tender za izbor izvođača parternog uredjenja osam lokacija u gradu koje će nakon sredjivanja predstavljati svojevrsne urbane džepove sa savremenim igralištima za decu, popločanim modernim parkinzima i sličnim sadržajima. Lokacije su izabrali građani, idejna rešenja su uradili studenti arhitekture sa Državnog univerziteta dok je projektno tehničku dokumentaciju potpuno besplatno uradio projektni biro “Nova”.

Plato u Ulici Kej 37.sandžačke divizije jedna je od osam lokacija koje su građani Novog Pazara predložili da bude sređena i pretvorena u “urbane džepove”. Nakon što je projektno tehnička dokumentacija uradjena, raspisan je tender, a 6. avgusta će biti otvaranje ponuda i svi se nadaju da će radovi brzo nakon toga početi. Ovaj projekat je pokrenuo Grad a uključili su se svi, i gradjani, i studenti i stručnjaci.

“Kod nas su dolazili građani i predlagali koje bi lokacije voleli da srdimo, tražili su od nas da uradimo projekte, i evo sve smo uradili i jedva čekamo da počnu radovi. Pre nego što počnu, moraćemo da raščistimo te lokacije, da uklonimo garaže, pojedino drveće, ali i mnogo smeća i svega što smeta kako bi ove nove lokacije bile spremne za sredjivanje” – kaže direktor JP “Parking servis” Armin Mehović.

Osam je lokacija koje će se sredjivati, a njih su predlagali građani. Sledeće lokacije će biti sredjene: plato u Ulici Jugovića, na katastarskoj parceli broj 9869, dečije igralište u Ulici Rasima Halilovića , na kat.parceli broj 9873, dečije igralište i plato u Ulici Mehmeda Alibašića bb, na kat.parceli broj 744*/1, 744/2, plato u Ulici Gojka Bačanina, na kat.parcelama broj 782 i 783 (iza Nove lučne zgrade), platoi u Ulici Omladinskoj, na kat.parceli broj 641 i broj 719, plato u Ulici Kej 12. Srpske brigade, na kat.parceli broj 528/1, kod mosta.

Direktor JKP Parking servis Armin Mehović najavio je još radova do kraja godine , pre svega izgradnju dečijeg igrališta u naselju Svojbor za šta je dobijena vredna donacija.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops