A- A A+

Infrastrukturni radovi na području Novog Pazara sve intenzivniji

Radovi na obliaznici oko Novog Pazara su u poslednjih mesec dana intenzivirani. U toku je asfaltirsanje 750 metara puta a do kraja avgusta, prema rečima Ediba Dedeića, savetnika generalnog direktora „Koridora Srbije“, biće postavljenja asfaltna podloga u dužini od ukupno 1500 metara.

„Nesebično nam pomažu „Putevi Srbije“ i ovom prilikom poručujem građanima da budu strpljivi. Obilaznica će biti završena“, rekao je Dedeić.

Obilazeći radove, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je rekao da ulaganja u infrastrukturu izlaze iz okvira gradskih ulica i podsetio da su na mnogo lokacija u gradu angažovani izvođači.

„Nadzorni organ je zadovoljan intenzitetom i kvalitetom izvođenja radova na obilaznici. Izvođač radova je AD „Novi Pazar – put“. Pre dva dana smo imali sastanak sa direktorom JP „Putevi Srbije“ i dogovoreno je da određenim izmenama odnosno „produžetkom“ u ovoj godini obilaznica dođe do naselja Varevo. Uz lokalnu saobraćajnicu izuzetne širine postići ćemo funkcionalnost i alternativu prema naselju Selakovac gde su gužve neverovatne. Želimo da to promenimo i nećemo stati“, rekao je Hasanović.

On je istakao da se tokom rada na terenu, a zbog obilne kiše koja je pala javljaju i određene poteškoće. Vodeni talozi i pojava novih klizišta znaju da naprave problem, pa je posao otežan. To ipak, kako ističe Hasanović, neće bitno poremetiti planove. Ono što sledi je sanacija lokalnih puteva.

„Direkcija će prema ranijem dogovoru taj deo posla završiti tokom leta. Za četiri dana (25. jun) očekuje nas otvaranje tendera za 17 ulica, što znači da do kraja građevinske sezone posustajanja nema“.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović istakao je da je interesovanje meštana u naseljima gde se izvode radovi ogromno, i pozvao građane da se u zgradi Gradske uprave informišu o rasporedu i dinamici infrastrukturnih radova i na taj način izbegnu mogućnost da postanu meta dezinformacija i manipulacija pojedinaca.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops