A- A A+

Karneval mladosti - najlepša razglednica Novog Pazara

Sunčan dan i prepuno gradsko šetalište doprineli su da se čestitka  najmlađih upućena  Novom Pazaru  za 557. rođendan pretvori u najlepšu šarenu razglednicu viđenu ljudskim okom. Pretesne su bile centralne gradske ulice za sve te boje i emocije na jednom mestu, za  ljubav i mladost prosutu kroz osmehe širom pešačke zone.

Defileom kroz grad preko 1000 učenika iz svih novopazarskih osnovnih i srednjih škola, ovogodišnjih učesnika Festivala stvaralaštva mladih pokazalo je zašto su  mladost, odvažnost, poseban talenat i trud mladih najbolje što ima Novi Pazar.

Rešenost da budu drugačiji, gradu i generacijama daju više od vršnjaka pokazali su predstavljajući svoje škole na ovogodišnjem Festivalu stvaralaštva mladih. Briljirali su u plesu, glumi, pesmi, kazivanju poezije, a danas, na rođendan Novopazaraca i svih priatelja našeg grada, najmlađi su, kao najbolji među nama, ispleli latice Karnevala mladosti i na taj način uručili čestitku šeheru.

Pozdravljeni od strane sugrađana novopazarski školarci nosili su ponosno transparente svojih škola iako su na ovaj poseban dan postali jedan veliki đački tim, tim Novog Pazara.

Čaroliju su upotpunili polaznici Dečjeg vrtića “Mladost”,  članovi Društva za pomoć MNRO i Udruženja psihologa.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops