A- A A+

Predsednik Republike Turske počasni građanin Novog Pazara

Povodom 557. rođendana Novog Pazara, Skupština grada je na svečanoj sednici donela odluku da predsednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan ponese zvanje počasnog građanina našeg grada. Erdoganu je status dodeljen zbog posebne afirmacije i doprinosa razvoju Novog Pazara.

„Brojni projekti, ulaganja u infrastrukturu, privredu i napori u očuvanje kulturno istorijskog nasleđa našeg kraja samo su neki od razloga za ovaj simboličan gest“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Po predlogu Odbora za obeležavanje Dana grada, ovogodišji dobitnik povelje je  ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad, zbog izuzetne podrške gradu.

Plakete grada dobili su prof.dr Sait Kačapor, univerzitetetski profesor i čovek koji je život posvetio obrazovanju mladih generacija, kao i Rodoljub Nićiforović, osnivač istoimene fondacije, jer je do sada stipendirala preko 6000 učenika, studenata i mladih talenata sa područja Novog Pazara.

Svečana sednica Skupštine grada počela je obraćanjem predsedavajuće Ifete Radončić. Predsednica Skupštine poručila je da su dve godine, koliko je na čelu Skupštine, ozbiljan vremenski period za koji je urađeno puno toga a da će skupštinska većina u narednom periodu nastaviti da radi na očuvanju bogatog nasleđa.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops