A- A A+

Na Sajmu turizma Novi Pazar u centru pažnje

Danas se u okviru 40. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu posetiocima predstavio Novi Pazar. Štand ovdašnje Turističke organizacije bio je otvoren za sve koji su želeli da se upoznaju sa njegovom ponudom. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obraćajući se prisutnima na novopazarskom štandu kazao je da se u Novom Pazaru radi na povećanju smeštajnih kapaciteta i pozvao sve da posete grad širokog srca.

Na štandu Novog Pazara danas šarenoliko. Predstavljena je bogata turistička ponuda, potencijali i prednosti, ovdašnja kultura, kuhinja, ali prvenstveno dobro poznato gostoprimstvo.

Obraćajući se velikom broju prisutnih gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je Novi Pazar postao, ekonomski, obrazovni i kulturni centar, te da ovaj prostor karateriše jedinstvena multikulturalnost koja ga krasi. Biševac je prezentovao kulturno istorijske spomenike, banjski i zdravstveni turizam, posebno istakavši prirodno okruženje u kom se Novi Pazar nalazi. Poseban akcenat je stavio na razvoj sportskog turizma naglasivši da grad obiluje brojnim terenima, među kojima je posebno istakao novoizgrađeni atletski stadion.

Direktorka Turističke organizacije Novog Pazara Ljiljana Lešević kazala je da se kompletan tim potrudio da duh grada predstave posetiocima Sajma.

Posetioci su danas bili u prilici da probaju delikatese ispod sača porodice Dervišnurović, poslastičarnice Hani, Mea kompe i Zoranića kuće.

U kulturno zabavnom delu programa predstavili su se Trio fantastiko, KUD Golija i KUD Mladih.

Svetla Sajma, koji inače ove godine beleži rekordnu posećenost, ugasiće se sutra.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops