A- A A+

Građani podržali akciju NURDORa, grad inicira formiranje lokalnog fonda za podršku deci

U organizaciji Nacionalnog udruženje roditenja dece obolele od raka NURDOR i u Novom Pazaru je obeležen 15. februar, dan dece obolele od malignih bolesti. Akcije podrške organizovane su u više od 20 gradova u Srbiji. Građani okupljeni kod Sebilja mogli su da, kupovinom narukvice na licu mesta ili slanjem sms poruke na broj 1150 daju doprinos prikupljanju sredstava za novo hemato-onkološko odeljenje u Nišu. Novopazarci su se odlično odazvali akciji održanoj pod prepoznatljivim sloganom “I ja se borim”.

Kampanju koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece podržali su i gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica gradskog parlamenta Ifeta Radončić, njihovi najbliži saradnici, predstavnici lokalnih institucija i preduzeća.

“Za potrebe stalne podrške deci oboleloj od ove opake bolesti, grad će inicirati formiranje fonda za pomoć. Želimo da najmlađima kojima naša podrška treba olakšamo herojsku borbu sa teškom bolešću. U našem gradu na žalost na godišnjem nivou u proseku od karcinoma oboli trideset malih heroja i mi ćemo učiniti sve da im borbu sa kojom se suočavaju učinimo lakšom, kako bi istrajali na putu do ozdravljenja “, rekao je gradonačelnik Biševac.

Ispred organizacije NURDOR poručili su da je Novi Pazar dokazao humanist kad god je za to bilo prilike i istakli da je podrška u prikupljanju sredstava za izgradnju hemato–onkologije u Nišu veoma važna. Bolest je u čitavom svetu izuzetno rasprostranjena i među najmlađima a izlečiva je u slučajevima otkrivanja u ranoj fazi i u uslovima pružanja adekvatne terapije i nege. Svetska zdravstvena organizacija želi da podigne svest o ovoj bolesti i pomogne u borbi protiv nje. U Srbiji se godinama unazad uspešno i zahvaljujući brojnim volonterima u organizaciji NURDOR, pokreću različite akcije.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika