A- A A+

Prednovogodišnji dani u znaku druženja sa najmlađima

Predpraznični dani u Novom Pazaru protiču u znaku najmlađih. Družeći se sa decom bez roditeljkog staranja, novogodišnje paketiće dečacima i devojčicama u prisustvu njihovih staratelja poklon paaketiće darivali su predstavnici grada Novog Pazara. Prednovogodišnjem druženju je, na oduševljenje gostiju prisustvovao i gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima a  deca su u neobaveznim razgovorima pokazala i da o nekim za njih važnih pitanjima imaju veoma zanimljive stavove.

Sramežljivi ali prijateljski osmesi na njihovim licima, pružene ruke prilikom pozdrava i oduševljenje mališana  okupljenih na jednom mestu sa željom da im pokažemo da je njihov grad i njhov istinski prijatelj, potvrđuju da su druženjem zadovoljni. Sedamdeset devet dečaka i devojčica bez oba roditelja krenulo je put svojih domova ne krijući zadovoljstvo što će na odlasku sa sobom poneti novogodišnje poklone i nova prijateljstva.

Gradonačelnik Nihat Biševac i njegovi najbliži saradnici poklonili su  nakon ovog druženja svoje vreme i korisnima usluga Centra za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Korisnici usluga Centra priredili su za svoje posebne goste  izuzetno bogat jednočasovni  zabavni program i potrudili se da uz podršku zaposlenih u ustanovi prezentuju veštinu glume, plesa i pevanja.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac, čiji su dolazak prisutni pozdravili sa posebnim oduševljenjem, kazao je u uvodnom obraćanju da Centar za pomoć MNRO uvek može da računa na  partnerski pristup grada  jer je „rad zaposlenih izuzetno iskren,  i očigledno pozitivno utiče na korisnike usluga“. Gradonačelnik je kazao da će već u predstojećoj godini iz lokalonog budžeta biti izdvojeno znatno više sredstava za rad ove ustanove nego što je to bilo moguće ove godine ali  i da saradnja neće prestati na tom nivou.

„Zajednički uvek iznova tražimo najbolja rešenja po naše sugrađane sa smetnjama u razvoju. Centar je dugogodišnjim radom  i porodičnim pristupom korisnicima i njihovim problemima zaslužio pažnju svih nas. Drago mi je da lepim, prednovogodišnjim povodom mogu pozdraviti prisutne i svima im u Novoj 2018. godini želim prvestveno zdravlje a onda i sve ono što ih pojedinačno čini srećnim“, kazao je Gradonačelnik Nihat Biševac.

Kao i prošle godine, na njegovu iniciativu a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, za 79 dece bez oba roditelja obezbeđen je, pored novogodišnjih paketića i poklon u pojedinačnoj vrdnosti od po 12 000 dinara.ovakav potez motivisao je i druge lokalne samouprave da umesto priređivanja novogodišnjeg dočeka sredstva usmere ka podršci  deci bez roditeljskog stanja ili nekim drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika