A- A A+

Grad donirao kompletno opremljeno sanitetsko vozilo

Zahvaljujući donaciji Grada, Dom zdravlja u Novom Pazaru ima na raspolaganju jedno sanitetsko vozilo više nego ranije. Prevozno sredstvo koje će olakšati pružanje pomoći pacijentima iz grada i regiona kao i njihov transport do većih medicinskih centara vredno je oko  4, 5 miliona dinara i opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom. Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, koji je ključeve vozila predao direktoru Doma zdravlja Ervinu Ćoroviću, vozilo će olakšati težih bolesnika od Novog Pazara prema opremljenijim medicinskim ustanovama u Kragujevcu i Beogradu.

„Vozilo je namenjeno svim građanima i pošto je novo i opremljeno svim neophodnim medicinskim uređajima kako to struka propisuje, soigurno će biti od koristi u misiji zaposlenih u zdravstvu da  bolesnim sugrađanima olakšaju prevoz  do Kragujevca i Beograda", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Dom zdravlja u Novom Pazaru raspolaže solidnim voznim parkom od osam vozila među kojima je i nekliko novih. Donirano vozilo biće značajno pojačanje u pogledu prevoza pacijenata, a po rečima direktora Doma zdravlja, u narednom periodu će prema nekim naznakama biti obezbeđeno još par novih vozila i sve to u skladu sa potrebama nove hitne službe  koja će sa radom početi na proleće.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops