A- A A+

Saradnjom sa VKBI za bolji položaj Bošnjaka u regionu

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Grad Novi Pazar i Bošnjačko nacionalno vijeće realizovaće zajedničke dogovore i kvalitetnu dosadašnju saradnju, ali i uspostaviti još neposrednije partnerstvo u cilju realizacije određenih nacionalnih projekata bošnjačke zajednice. Sastanak delegacije VKBI u Novom Pazaru  sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predsednikom BNV Sulejmanom Ugljaninom, predstavnicima obrazovnih i ustanova kulture, verifikacija je  zajedničkog nastojanja da se položaj Bošnjaska u region unapredi.

“Razgovor je vođen sa idejom da, poštujući zakonske okvire i demokratske principe, zajednički iznađemo nmajbolje modele za očuvanje nacionalnog identiteta Bošnjaka na ovim prostorima. Saradnja će se shodno tome reflektovati na mnoge oblasti”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Zaključcima su, prema rečima prof.dr. Nedžada Mulabegovića, predsednika Vijeća Kongresa bosnjackih intelektualaca, zadovoljni i gosti iz Sarajeva.

“Zato ćemo se već 22. decembra videti sa domaćinim ovog sastanka u Sarajevu, pri obilježavanju dvadeset pet godina rada Vijeća Kongredsa bošnjačkih intelektualaca. Tom prilikom ćemo, verujem potpisati i odgovrajući memorandum o suradnji medju Bošnjacima Bosne i Hercegovine, Grada Novog Pazara,  Bošnjačkog nacionalnog vijeća Bošnjaka  Sandžaka i BNV Crne Gore. Realizovaćemo projekte koji su po svojim ciljevima zajednički za sviju nas”, kazao je u Novom Pazaru ovim povodom prof.dr. Nedžad Mulabegović, predsjednik Vijeća Kongresa  bošnjačkih intelektualaca.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika