A- A A+

Neistinite insinuacije o stanju OŠ „Stefan Nemanja“ nanose štetu građanima

Osnovna škola „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru potpuno je rekonstruisana kako bi  učenici i nastavnici imali što bolje uslove. Prema rečima gradskog arhitekte Elvira Hamidovića objekat je pretrpeo drastične izmene i izdvojena su značajna sredstva od čak 530 000 eura   kako bi se rekonstrukciom i sanacijom došlo do savremenih uslova za nastavu.

„Reč je o školi koja je bila prva na rang listi po potrebama u pogledu ulaganja. Objekat je imao ravan krov koji je prokišnjavao, dešavalo se da u pojedinim učionicama otpada malter a i sanitarni čvorovi su bili u neverovatno lošem stanju. „Izmenjene su mašinske instalacije,  postavljeni novi koltolvi na biomasu, zamenjen krov i postavljena termo fasada od ekoloških materijala. Obezbedjena je školska oprema (klupe, stolice i table) i učinjeno je sve kako bi učenici imali  uslove za klvalitetnu nastavu“, kazao je Hamidović.

Uprkos sporadičnim tvrdnjama da su radovi u školi prekinut nako posete ministra prosvete Novom Pazaru, Hamidović ističe da je reč o nedobronamernim insinuacijama i da je lako utvrditi o koliko je ozbiljnom projektu reč.

„Jedno od gorućih pitanja bilo je sređivanje  loše, dotrajale, energetski neefikasne fasade na školi. Jedan  od uslova Ambasade Norveške i Vlade Srbije da se projekat rekonstrukcije realizuje jeste povećanje energetske efikasnosti na samom objektu.  mnogo toga je urađeno i vodilo se računa o svim detaljima projekta. Na inicijativu Grada a zahvaljujući sjajnoj saradnji sa upravom škole, urađena je kompletna projektno tehnička dokumentacija. Pripreme za izvodjenje radova koji su započeli tokom letnje sezone krenula je mnogo ranije“, istakao je gradski arhitekta Elvir Hamidović, navodeći da nema mesta nagađanjima i manipulacijama na temu da li su predviđeni radovi u školi realizovani ili ne.

„Postoje oni koji u svemu što je dobro traže problem i osporavaju urađeno, bilo da je reč o kvalitetu izvođenja radova, načinu trošenja sredstava ili bilo čemu drugom. Moram reći da škola nije zavesa koju će vetar odneti i da  zadovoljni roditelji i učenici škole najbolje svedoče o tome koliko smo uradili. Svi netačni navodi na ovu ili ma koju drugu temu nanose štetu Novopazarcima.  Građani mogu doći do škole u bilo kom trenutku, da se uvere o kakvom je objektu reč a dostupna je i sva dolkumentacija u veyi sa ovim projektom“, zaključio je Hamidović.

On je na kraju kazao da grad čini sve kako bi za narednu školsku godinu obezbedio sredstva za potpunu rekonstrukciju fiskulturne sale, kako je učinjeno na samom objektu škole. Projekat rekonstrukcije OŠ „Stefan Nemanja“ vodila je Kancelarija UNOPS-a  u Srbiji.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika