A- A A+

Dvesta bicikala do dvesta dečjih osmeha

Dve stotine mališana u Novom Pazaru obradovano je biciklima, poklonom turske kompanije Salcano, čiji je vlasnik predsednik grupe „Prijatelji Sandžaka“ Salih Akgul (Hadžifejzović), a uz podršku Grada Novog Pazara.  Kako su neki od dobitnika poklona rekli „san je konačno stigao do njih“.

„Reč je o kvalitetnim biciklima, a kako ovo nije prvi put da Salcano nešto daruje, interesovanje je bilo izuzetno. Nije reč o običnim poklonima, u pitanju je emanet koji smo imali obavezu ali i zadovoljstvo da ispunimo. Velika zahvalnost darodavcima ali i izvinjenje svima koji  bicikl nisu dobili, rekao je ovim povodom Samir Lekić, član Kabineta gradonačelnika Novog Pazara.

Prednost pri podeli podeli poklona imala su deca iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći ili na neki drugi način su deo ugrožene kategorije stanovništva. Direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević  kazao je da je medju 85 mališana  iz ove kategorije najviše dece bez roditeljskog staranja, korisnika tudje nege. Dizdarević je uputio zahvalnost tvorcima ovakve ideje i onima koji su tu ideju realizovali „jer  neka deca od danas po prvi put imaju bicikl“.

Osmeh sa lica nisu skidali ni korisnici usluga Uduženja psihologa. Prema rečima Marije Tiosavljević, psihologa u udruženju, reč je o deci sa smetnjama u razvoju ili nekim oblikom invaliditeta.

U ime roditelja i same dece, javnu zahvalnost povodom pažnje ukazane najmladjima , kompaniji Salcano, Salihu Hadžifejzoviću i svima koji  su  dali doprinos da ova divna zamisao postane stvarnost, uputila je direktorka Predškolske ustanove „Mladost“ Sabina Hoćanin.

Podela bicikala najavljena je tokom posete predsednika Republike Turske Redžepa Taipa Erdogana Novom Pazaru, pre dva dana.  Mališani su osim bicikala dobili i majice, kao poklon Turske agencije za razvoj i saradnju ( TIKA).

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika