A- A A+

Dečja nedelja – mostovi među generacijama za bezbrižno detinjstvo

“Dečja nedelja“ je manifestacija koja, prema rečima gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca treba da nas podseti da je važno  deci biti na raspolaganju svih 365 dana u godini, i da su najmlađi  najveća dragocenost društva.

“Na nama je da deci obezbedimo sigurno, bezbedno i bezbrižno detinjstvo. Ova manifestacija je u službi druženja sa njima i  našeg nastojanja da im na akdekvatan način približimo svet odraslih“, kazao je gradonačelnik Biševac povodom početka „Dečje nedelje“.

Tradicionalna manifestacija u organizaciji udruženja „Prijatelji dece“ i generalnog pokrovitelja, grada Novog Pazara,  ove se godine održava pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama na radost svakog deteta“. Zvanično je počela  kod gradskog Sebilja maskenbalom koji su pripremili mališani iz vrtića, u koordinaciji sa svojim učiteljicama i roditeljima a trajaće narednih sedam dana. U okviru „Dečije nedelje“ biće zasađeno drvo generacije, organizovan kros za najmlađe kao i dečja skupština a neće izostati ni uobičajena poseta gradonačelniku. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops