A- A A+

Plan javnog zdravlja spreman za nekoliko meseci

Na sednici Saveta za zdravlje Novog Pazara formirana  je radna grupa, koja će raditi na izradi Plana javnog zdravlja u Novom Pazaru za naredni period. Predsednik tog saveta Fevzija Murić istakao je da predstoji veliki posao, ali da je takav strateški dokument neophodan gradu.

Savet je predložio radnu grupu za izradu Plana javnog zdravlja na teritoriji Novog Pazara. Predsednik Saveta za zdravlje Fevzija Murić je rekao daradna grupa ima ozbiljan zadatak s obzirom da je u pitanju dugoročni plan z aunapređenje  Javnog zdravalja u gradu.

”U narednom periodu, nakon što gradonačelnik verifikuje radnu grupu, pristupićemo prvim koracima. To je pre svega vrlo obiman posao u identifikaciji svih faktora, svih indikatora za izradu ovakvog dokumenta”, rekao je Murić. On je istakao da je javno zdravlje mnogo širi pojam od funkcionisanja zdravstvenih institucija. ”Javno zdravlje predstavlja očuvanje, odnosno prevenciju bolesti”, kaže Murić.

Murićje takođe rekao da je neophodno stvoriti kvalitetnije uslove za život; više obraditi pažnju na životnu sredinu, te na sve socio ekonomske faktore koji mogu ugorziti zdravlje. Ono što sledi, ističe Murić, je izrada Akcionog plana, koji će definisati aktivnosti i prioritete u postupku unapređenja zdravstvene zaštite.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops