A- A A+

„Filter no stream fest“ mali korak ka trajnim promenama

Druga polovina septembra u Novom Pazaru biće u znaku „Filter no stream festivala“, zahtevnog regionalnog projekta koji najavljuje da će programski, uz predan rad grupe entuzijasta prerasti u svojevrstan kulturološki brend.

Sjajnu ideju kada je o sadržaju reč, nastojanje da se raznovrsno, drukčije i originalno stvaralaštvo približi čoveku i njegoj svakodnevnici podržali su Ambasada Švajcarske u Srbiji, grad Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar, Nezavisna kulturna scena Srbije i  mnogi drugi.

„Uvezivanje aktera lokalne krativne scene i umrežavanje sa što većim brojem regionalnih autora iz različitih oblasti kulture, profesionalaca i kreativaca, jedna je od naših ideja u vezi ovog festivala. Konkretnim programima želimo da pokrenemo ljude, iako smo svesni da je to proces i da je kao i za svaku suštinsku promenu, neophodno ići korak po korak. Podizanje nivoa festivala je način da običnim ljudima u svakodnevnim druženjima omogućimo kontakt sa kvalitetnim sadržajima, originalnim i inovativnim idejama“, kazao je na konferenciji za novinare Džemil Ličina, direktor festivala.

Da bi raznolik programski sadržaj sadržaji bio dostupan što većem broju sugrađana, organizatori su vodili računa da se aktivnosti odvijaju u strogom centru grada.

„Želimo da menjamo  stvari postepeno, da definisano pomeramo granice ali da ta pomeranja budu trajna i kvaltetna ali i da grad u kome živi mnogo izuzetnih individualaca  prezentujemo onako kako zaslužuje“, kazao je Ličina.

Filter festival je spoj muzike, arhitekture, likovne i književne umetnosti, domaće radinosti, filma i fotografije. Progam počinje u četvrtak 4.9.2017. godine i traje do 24. septembra.Sličan projekat  nije realizovan nikada ranije a „Filter festival „ zaživeo je prošle godine kada su tvorci ovog koncepta, okupljeni oko udruženja građana „Firma „  nagovestili da će u budućnosti imati šta da kažu. U okviru ovogodišnjeg festivala ugostiće mnoga priznata imena iz sveta umetnosti i kulture u regionu ali je prostor za domaće kreativce zagarantovan.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika