A- A A+

U izgradnji fiskulturna sala za sedam stotina novopazarskih đaka

Učenici Osnovne škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Pazaru dobiće,  zahvaljujući ministarstvu prosvete i gradu Novom Pazaru, fiskulturnu salu. Radove koji su u toku obišao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

„Rok za izvođenje radova je 270 dana a projekat vredan oko 30 miliona dinara podržalo je resorno ministarstvo. Nova sala biće prilagođena  potrebama učenika i imaće površinu od 455 metara kvadratnih. Konačno će deca iz ove škole imati adekvatne uslove za obavljanje preko potrebne fizičke aktivnosti. Sala će funkcionisati od naredne školske godine, a uz podršku Vlade, Ministarsva prosvete i inostranih donatora, grad će nastaviti da ulaže u razvoj školske infrastrukture, kako bi nastava bila kvalitetna“, kazao je Biševac, podsećajući da je ove godine gradskim budžetom planirano 40 miliona dinara više u odnosu na sredstva iz 2016.

„Razlog za to je više nego jasan. Naša su deca naša budućnost, budućnost ovog grada i nećemo stati dok sve škole, gradske i seoske, svejedno, ne budu dobile najbolje uslove za rad, obrazovanje i vaspitanje novih generacija.“, kazao je Biševac.

Direktriorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Mersija Hamzagić uputila je zahvalnost lokalnoj samoupravi, Ministarstvu prosvete ali i potpredsedniku Vlade Srbije, Novopazarcu Rasimu Ljajiću, na čiju je inicijativu pokrenuto rešavanje problema fiskulturne sale u ovoj gradskoj školi. Osnovna škola „Jovan Jovanović  Zmaj “ broji 700 učenika.  

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops