A- A A+

Tradicionalna poseta školama i pokloni za prvake

U novopazarske osnovne škole ove nastavne godine  selo je 1550 prvaka koji su od Gradske uprave dobili prigodne poklone: sveske, bojice i ostali školski pribor. Prvaci nasmejani, sređeni ali i pomalo zbunjeni zbog početka novog poglavlja u životu.

U osnovnoj školi “Desanka Maksimović” za prvake kojih će ove godine biti 116 priređen je prigodan program koji su izveli stariji đaci. Igralo se, pevalo i recitovalo, kako bi se novim drugarima pokazalo šta će sve naučiti tokom osmogodišnjeg školovanja. Njih je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović koji je istakao značaj prvog školskog dana i poželeo uspeh tokom celog školovanja obećavajući da će nadležni u Gradu učiniti sve kako bi se mališani školovali u što kvalitetnijim uslovima.

Đake su prozvale učiteljice, oni su se smestili u svoje klupe a tamo su ih sačekali pokloni Gradske uprave.

Osnovnu školu “Avdo Međedović” u Selakovcu posetila je predsednica Skupštine Grada Ifeta Radončić sa saradnicima poželevši najmlađim učenicima ove škole bezbrižne i radosne školske dane. U ovu školu ove godine upisano je 100 đaka, što je prema rečima direktora Ahmedina Đerleka prosečan broj novih đaka koji se svake godine upiše u ovu školu.

I u osnovnoj školi “Meša Selimović” kod Petrove crkve upriličen je prijem za prvake uz prisustvo roditelja ali i predstavnika lokalne vlasti, članova Gradskog veća, Tihomira Ratkovića i Gradimira Nedeljkovića. Ove godine u ovoj školi biće tri nova odeljenja prvaka.

Osnovne škole u Novom Pazaru pohađa 12.231 đak, a srednje 4690 đaka.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops