A- A A+

U najavi kompletno preuređenje robne pijace

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je sa najbližim saradnicima, prodavce na robnoj pijaci. Prvi čovek grada želeo je da u razgovoru sa njima čuje kako im grad može pomoći da poboljšaju uslove prodaje, delatnosti od koje žive.  Zajednički su zaključili da je jedan od prioriteta sređivanje prostora pijace, ali i uređenje prilaza prodajnom prostoru kao i parking mesta. Neohodno je  poboljšati i higijenske uslove, što je moguće jedino  adekvatnim obeležavanjem mesta za izlaganje robe i poštovanjem pravila o korišćenju pijačnog prostora. 

Grad kroz nekoliko različitih projekata, postepeno i ulažući značajna sredstva, planira da samu pijacu ali i deo grada u njenoj neposrednoj blizini, poptuno preuredi.

Prodavci na robnoj pijaci sa kojima je gradonačelnik Biševac razgovarao, zadovoljni su tokom sastanka i zajednički donetim zaključcima i kažu da je ovakav pistup i želja prvog čoveka grada da  njihove probleme sasluša,  dobar pokazatelj da će promene na bolje uskoro biti. Robna pijaca je u nadležnosti JKP “Gradska čistoća”, a u prvu etapu rešavanja problema biće uloženo 600 000 dinara. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops