A- A A+

Više novca za školsku infrastrukturu

Osnovna škola Stefan Nemanja, jedna od najstarijih gradskih škola, spremno će dočekati nastavnu godinu. Radove na rekonstrukciji, koji su u toku, obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Rekonstrukcija i adaptacija obavja se iz nekoliko projekata odnosno faza.

„Zahvalnost treba uputiti Kraljevini Norveške koja je u projektu učestvovala sa 360 000 eura, i Kancelariji za javna ulaganja čiji je doprinos oko 70 000 eura, dok smo iz gradskog budžeta izdvojili preko 100 000 eura. U potpuno nov krov uloženo je preko pola miliona eura, urađeno novo grejanje, električne instalacije i sanitarni čvorovi“, kazao je Biševac na terenu, zahvalivši i roditeljima učenika koji su dali značajan doprinos realizaciji projekta. Prvi čovek grada Nihat Biševac kazao je da će grad za potrebe školstva uvek izdvajati značajna sredstva.

„U odnosu na prošlogodišnji budžet od 121 miion, ove godine smo za školstvo predvideli 167 miliona, ali smo predvideli i rebalans kako bi smo dodatna sredstva uložili u školsku infrastrukturu. Cilj nam je da učenici ali i nastavno i nenastavno osoblje imaju što bolje uslove za rad“, kazao je Biševac.

On je istakao da grad čini sve, ulaže i finansijska sredstva i sve svoje resurse kako bi višegodišnji problem sa blokadom računa školama konačno bio rešen. U skladu sa mogućnostima, grad želi da  školstvo u Novom Pazaru podigne na viši nivo i na tome se intenzivno radi.

Edin Dugopoljac, direktor Osonvne škole Stefan Nemanja koju pohađa oko 1200 učenika istakao je da je benefit od rekonstrukcije zgrade obrazovne ustanove višestruk, ne samo za učenike i zaposlene već i za čitavu zajednicu. Ključni infrastrukturni problemi biće do početka školske godine rešeni, i eliminisani za narednih 30 godina, a nakon ovog projekta, u najavi su neki novi, manje primetni radovi u školi. 

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika