A- A A+

Prvi koraci dualnog obrazovanja iz kompanija tekstilne industrije

Kroz manifestaciju "Duh mladosti"građani Novog Pazara imali su priliku da se upoznaju sa modelom dualnog obrazovanja ali i školama i kompanijama koje su u sprovodjenje modela uključene. U okviru projekta minulog vikenda je u našem gradu  održana i  panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja.

Šest najuglednijih kompanija tekstilne industrije od naredne školske godine biće uključeno u dualno obrazovanje kroz saradnju sa Školom za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara, najavila je savetnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Grujić je rekla da će učenici koji budu pohađali obrazovni profil modni dizajner kroz spajanje teorije i prakse steći znanje koji će im omogućiti da se zaposle odmah po završetku škole.

Novi Pazar je deveti grad od 33 grada i opštine koji je posetio Karavan obrazovanja "Duh mladosti", a pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić otvarajući tu manifestaciju rekao je da je dualno obrazovanje jedan od dobrih mehanizama smanjenja nezaposlenosti mladih i razvoja privrede.

Pojekat dualnog obrazovanja podržala je i Kancelarije za mlade u Novom Pazaru, a Ilija Mirosavljević iz omladinske organizacije "Spirit of Youth" zahvalio je Ministarstvu prosvete što je u toj organizaciji prepoznalo pouzdanog partnera za promociju dualnog obrazovanja po Srbiji.

Izvor: blic.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika