A- A A+

Najboljim đacima uručene najvrednije novčane nagrade ikada

Đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru uručene su novčane nagrade i pohvalnice. Ove godine je, kao potvrda da grad brine o mladima i osluškuje njihove potrebe, obeđen znatno vredniji novčani fond nego ranije, pa je  svaki od djaka generacije srednjih škola dobio iznos od 500, a osnovnih škola od 300 eura u dinarskoj protivvrednosti.

„Vi ste budućnost ovog grada, nova generacija stručnjaka koja će brinuti o razvoju grada i zemlje, ulažući neprekidno u svoje obrazovanje, znanje i  napredak. Na tom putu želim vam uspeh i zahvaljujem  vam što ste u  modenom vremenu kada su pred  mladimabrojni izazovi, birali put rada i napretka. Vi najbolje znate koliko je truda, rada i odricanja potrebno da bi neko postao djak generacije. Na tome vam čestitam i  ovom prilikom ističem da ćemo u narednom periodu  još više napora i sredstava uložiti kako bi smo  uslove vašeg školovanja maksimalno poboljšali“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je najboljim đacima uručio zahvalnice. Sem prvog čoveka grada tradicionalnom druženju sa najbojlim đacima prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Emir Ašćerić  i članica Gradskog veća  grada Novog Pazara, Ulfeta Demčović.

Grad je izdvojio po 25 000  a spozor 12 000 dinara  za svakog od 16 najboljih djaka osnovnih škola. Za 6 najboljih srednjoškolaca na teritoriji Novog Pazara iz gradskih sredstava izdvojeno je po 50 000 dinara, dok je sponzor donirao identičan iznos kao za osnovce. Izdvojeni novac je po nagrađenom učeniku najvrednija novčana  nagrada  uručena na području Srbije do sada, ovakvim povodom. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika