A- A A+

Atletski spektakl u Novom Pazaru nadmašiće dvoransko prvenstvo u Beogradu

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je u Novom Pazaru da će Balkansko prvenstvo koje predstoji a održaće se u našem gradu,  imati više učesnika od ovogodišnjeg Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.

“Stadion je ozbiljno gradilište, ali izvođači radova tvrde da će sve biti gotovo u roku, što je izuzetno važno. Imaćemo 16 država i 637 učesnika, to je impozantna brojka. U Pazaru će biti više atletičara nego na nedavnom šampionatu Evrope u Beogradu”, konstatovao je Branković.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a Branković je tokom obilaska radova izrazio očekivanje da će to takmičenje biti uspešno organizovano.

“Sigurno je ovo jedan od najkompleksnijih sportskih događaja u ovom delu Srbije. Verujem da će ovaj lepi stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Građani će imati priliku da vide mnoge asove, koje su do sada gledali samo na televiziji, kao I naše najbolje takmičare. Biće to atletski spektakl”, ocenio je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da će sve biti gotovo pre početka šampionata Balkana.

“Ovo je veliki izazov za naš grad, imaćemo preko 600 gostiju tokom najveće spotske manifestacije u regionu. Sigurno je da ćemo ih spremno dočekati. Popunjeni su svi naši hotelski kapaciteti, pa će neki sportisti biti smešteni na Kopaoniku. Obezbedićemo im prevoz za treninge i takmičenja. Tu su još neki detalji, koje sada rešavamo”, rekao je Biševac.

On je pojasnio da su najvažnije završiti pomoćni teren, koji se nalazi u kompleksu stadiona.

“Tu su i dve atletske staze dužine 95 metara, gde će se atletičari zagrevati. U tom delu kompleksa predviđen je i fudbalski teren sa veštačkom travom, dimenzija 90 sa 45 metara”, dodao je Biševac. Obilasku atletskog stadiona prethodio je sastanak Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva za atletičare, koje će se u našem gradu održati polovinom jula ove godine.

Izvor : rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika