A- A A+

Rađen: Grad zaslužuje prvoligaša u vaterpolu

Dugogodišnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen rekao je na promotivnom času u Novom Pazaru da mu je taj sport mnogo dao, a da on želi da mu se oduži kroz igranje i rad sa najmlađima.

“Drago mi je da sam zatekao mnogo dece u bazenu. Naišao sam na lep prijem, razgovarao sa trenerima dva plivačka kluba u vezi kampa vodenih sportova, koji ćemo ovog leta organizovati u Vrnjačkoj Banji. Dogovorili smo još neke akcije za narednih 10 dana, a onda će sa decom u Novom Pazaru raditi i u vodi”, rekao je Rađen.

On je naveo da je obišao preko 20 gradova i opština u Srbiji i da mu je zadovoljstvo da razmenjuje iskustva sa najmlađima, nastavnicima, profesorima i trenera.

“Želim da kroz svoj kamp promovišem naš najtrofejniji sport. Olimpijsko zlato treba da se neguje, deca treba da treniraju vaterpolo i ostale vodene sportove, to je perspektiva i budućnost. Novi prvaci sveta se stvaraju u bazenima”, istakao je Rađen.

Trofejni vaterpolista ocenio je da je najbitnije pomeriti se sa nulte tačke.

“Zašto da Novi Pazar nema prvoligaša. Znam koliko publike ovde prati odbojku i fudbal, a poznato mi je i da su Pazarci pobednici odbojkaškog Kupa Srbije, što je sjajno. Imamo zajedničku ideju, koju treba da sprovedemo, a raduje dobar odziv”, kazao je Rađen.

Javni čas vaterpola u Novom Pazaru organizovao je gradski Sportski savez, a promoter vaterpolo kampa Nikola Rađen, u društvu direktora SS Emira Mehmedovića sastao se i sa predstavnicima lokalne samouprave. Domaćini razgovora sa proslavljenim reprezentativcem bili su pomoćnik gradonačelnika Dejan Kulundžić i član Gradskog veća Novog Pazara Esmir Muratović.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops