A- A A+

Crveni polumesec donirao namirnice za građane

Turski Crveni polumesec poklonio je 500 prehrambenih paketa socijalno ugroženim građanima Novog Pazara. Donator je turski Crveni polumesec koji je i prošle godine na ovaj način obradovao moge porodice. Akcija je sprovedena sa ciljem da nekim podrodicama olakša pripremanje obroka u mesecu posta.

“Postovani Pazarci mi smo došli iz Ankare ispred Crvenog polumeseca da zajedno provedemo par mubarek dana, da se druzimo kako bi vi lakše ispostili ovaj mesec. Nadamo se da ćemo ovakve projekte nastaviti ubuduće. Želim da se zahvalim gradonačelniku i njegovom timu koji  nam je pomogao da realizujemo planiranu aktivnost. Čestitam svima ovaj sveti mesec sa željom da ga fino provedete”, rekla je ispred turskog Crvenog polumjeseca, Ajsegul Genc.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, izrazio je zahavlnost turskom Crvenom polumesecu za ovu ali iza sve dosadašnje pomoći građanima Novog Pazara. On je rekao da je pomoć veoma značajna za sve, pogotovo u mubarek danima. Koordinator ovih humanitarnih aktivnosti je Grad Novi Pazar, a distribucija se vrši posredstvom šest lokalnih humanitarnih organizacija: Svetionika, Otvorene ruke, fonda Hadži-Nadžija Karabegović Agušević, Izviđača Sandžaka, organizacije Put sredine i Centra za socijalni rad.

”Mi smo pozvali sve organizacije i društva koje se bave humanitarnim radom, i oni će podelu izvršiti prema spiskovima. Želim da se zahavlim Crvenom polumesecu iz Turske i da najavim da će biti još ovakvih akcija”, član kabineta  gradonačelnika Novog Pazara, Ismet Plojović.

Članovi Crvenog polumeseca obišli su sve one koji nisu bili u stanju da dođu do “Doma omladine“ gjde je pomoć distribuirana, i one  koji žive u teškim uslovima ili su bolesni.  Isto to uradiće i predstavnici šest lokalnih humanitarnih organizacija koji već imaju spiskove porodica kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: rtvnp.rs

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika