A- A A+

Na zajedničkom iftaru preko 2000 građana

Opština Bajrampaša iz Turske u saradnji sa gradom Novim Pazarom organizovala je u sedištu sandzačkog regiona iftar za građane. Karavan koji putuje Balkanom pod sloganom “Bratstvo ne poznaje granice” obišao je tradicionalno i naš grad, okupivši na gradskom šetalištu veliki broj građana.  U okviru zajednickog iftara  upriličen je i adekavatan programski sadržaj. Priliku da zajedno obeduju i druže se, građani su pozdravili, okupivši se u velikom broju. Velikom iftaru u srcu grada prisustvovalo je preko 2000 Novopazaraca.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Bajrampaša, Atila Ajdiner, rekavši da  dokle god ekonomski  jača Turska, jačaće i Novi Pazar, i ceo Sandzak.

“Želimo da učvrstimo mostove ljubavi, saradnje i prijateljstva. Dijalog među nama je najbitniji, jer nas povezuje mnogo rodbinskih veza, kontakti poslovnih subjekata i zajednička istorija. Mnogo Bošnjaka živi u Bajrampaši i svi oni, kao i oni koji nisu Bošnjaci, a žive u toj opštini, mnogo  vole Sandzak”,  rekao je Ajdiner.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zahvalnost prijateljima iz Turske koji su divnu ideju sproveli u delo.

“Ovo je samo jedan od mnogo lepih povoda da se sretnemo u velikom broju. Hvala vam što ste uz našu nesebičnu, bratsku podršku odlučili da ovim ifatrom svi zajedno iz našeg Novog Pazara , iz Sandzaka ,  kao i sa područja Balkana pošaljemo sliku prijateljstva u ovim mubarek danima”, kazao je ovim povodom Biševac.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika