A- A A+

Dijagnostički centar zvanično pušten u rad

Savremeno opremljen Dijagnostički centar u Novom Pazaru, čija je izgradnja započela u proleće 2015., a okončana samo sedam meseci kasnije, danas je svečano pušten u rad. Otvaranju centra prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, delegacija Ujedinjenih arapskih emirarata na čelu sa otpravnikom poslova Ambasade UAE Ibrahimom Al Dermaki, te gradski zvaničnici predvođeni gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predstavnici Zdravstvenog centra kao i veliki broj građana.  Prisutne je najpre pozdravio potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

„Danas je prilika da na delu razuverimo sve neverne tome, skeptike koji su govorili da je dijagnostički centar deo marketinga i da je realizacija ovakvog projekta nemoguća. Evo, zajedno svedočimo ovom važnom događaju, ispunjenom obećanju. Od danas, otvaramo novo poglavlje zdravstva u Novom Pazaru i što je najbolje od svega, nije dijagnostički centar jedini veliki projekat u ovoj oblasti. Obećali smo i ispunili to, a evo sada vam kažem, da će naš grad dobiti i sasvim novu, savremeno opremljenu hitnu službu i da  ćemo još puno toga uraditi kada je reč o funkcionisanju Zavoda za javno zdravlje“, kazao je ministar Rasim Ljajić.

Svoje utiske povodom otvaranaja dijagnostičkog centra izneo je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Povod našeg okupljanja je i jedan veliki korak napred za sistem zdravstva u Novom Pazaru i okolini. Na medicinskim stručnjacima i osoblju je da se u predstojećem periodu usavršava kako bi usluge prema građanima bile na nivou. Kapacitet opreme je izuzetan a mogućnosti velike“, kazao je na otvaranju ministar zdravlja Zlatibor Lončar, istakavši da „postoji mogućnost dolaska stručnjaka iz inostranstva koji će ovdašnjim lekarima na polju usavršavanja i sticanja iskustva u oblasti dijagnostike pružiti maksimalnu podršku“.

Lončar je istakao da je sledeći važan korak angio sala, ali da se podrška zdravstvu u Novom Pazaru ovim neće prestati.

„Ovaj dijagnostički centar je važan i zato što će priliku da se zaposli dobiti pedeset medicinskih radnika. Hoćemo novu generaciju lekara, mladih stručnjaka od poverenja. To je osnov kvalitetnog , adekvatnog lečenja“, rekao je Lončar. 

Građani ovog dela Srbije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, te najsavremenija magnetna rezonanca.

Centar će, takođe, imati multi slajs skener, kolor dopler dijagnostiku i digitalnu mamografiju kakvu ima samo još jedna zdravstvena ustanova u Srbiji. Radilozi će, kako je ranije najavljeno, ići na usavršavanje kako bi zdravstveni centar imao adekvatne kadrove za rad na najsavremenijim medicinskim aparatima najnovije generacije.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika