A- A A+

Delegacija Ambasade Finske u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu

Ambasada Finske u Srbiji pokrovitelj je učešća novopazarskih učenika na manifestaciji „U ritmu Evrope“ za 2017. godinu. Ovim povodom delegacija Ambasade na čelu sa ambasadorom Perti Ikonenom boravila je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru.

„Znamo da je Finska zemlja sa visokim standardom, jedna od  zemalja od koje možemo učiti na svim poljima. Novopazarski učenici nadmetaće se u okviru manifestacije U ritmu Evrope u pesmi i plesu sa vršnjacima iz dvadeset opština i gradova  Srbije. Hvala Ambasadi  što podržava njihovo učešće na jako zanimljivoj i izuzetno popularnoj manifestaciji, gde će mladi kreativni ljudi pokazati svoje umeće“, rekao je povodom posete delegacije Ambasade Finske gradonačelnik  Nihat Biševac.

Ambasador Perti Ikonen istakao je zadovoljstvo što je u fokusu aktivnosti  Ambasade omladina.

„Čast je raditi sa decom Novog Pazara. Reč je o ozbiljnoj manifestaciji, koju snažno podržava Evropska unija. Vaš grad je bogat mladima i u tom smislu ste veoma zanimljivi saradnici“, kazao je Ikonen.

„Srbija u ritmu Evope“ je projekat koji već devet  godina podržavaju ambasade zemalja Evropske unije. finalno veče manifestacije  biće uživo prezentonvano posredstvom  Radio Televizije Srbije. Deca učesnici će pevati na maternjim jezicima zemalja Evrope. Muzičko takmičenje, najveće ove vrste na kontinentalnom nivou  ima zazadatak da predstavi zemlje Evrope, Ambasadore u vidu intervjua, decu koju pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja, njihove gradove, iintervjue gradonačelnika i predsednika opština.

Delegacija Ambasade Finske i organizatori manifestacije upoznali su u Novom Pazaru učesnike manifestacije “U ritmu Evrope”. Nakon toga gosti su u društvu gradskih zvaničnika  obišli s Gradsku biblioteku “Dositej Obradović” kojoj su donirali knjige. Onda je u gradskom parku organizovana sadnja drveća. Finska je prema statistici medju liderima na listi evropskih zemalja koje se ozbiljno bave pitanjem očuvanja životne sredine i razvojem ekološke svesti. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops