A- A A+

Rekonstrukcija Doma zdravlja u toku

Rekonstrukcija Doma zdravlja u toku

Radovi na rekonstrukciji novopazarskog Doma zdravlja, za koje je Vlada Norveške na inicijativu grada opredelila sredstva su u toku.

“Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji krovne izloacije, na površini od oko 2 500 metara kvadratnih. Cilj je da rešimo dugogodišnji problem prokišnjavanja tokom jesenik i zime, i  problem previsokih temperatura u ordinacijama tokom leta. Sa okončanjem radova na krovu steći će se uslovi za preuređenje i samih ordinacija. Time ćemo poboljšati uslove rada zaposlenih ali i pružanja usluga pacijentima, korisnicima usluga Doma zdravlja”, rekao je direktor DZ Novi Pazar, Ervin Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je, obilazeći radove u Domu zdravlja istakao da je Kraljevina Norveška za sanaciju krova izdvojila 58 000 eura, a da ukupna podrška od Norvežava prelazi cifru od pola miliona.

“Krov je bio u veoma lošem stanju. Sem sanacije krova u Domu zdravlja, Norveška je podržala i projekat sanacije krovne konstrukcije škole “Stefan Nemanja”, kazao je Biševac.

On je prilikom obilaska Doma zdravlja za ovu godinu  najavio i  početak radova na izgradnji  Urgentnog bloka. Za ovaj projekat , vredan  million i dve stotine hiljada eura sredstva je uz grad Novi Pazar obezbedio EU Progres.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops