A- A A+

Prva Velika nagrada Novog Pazara imaće humanitarni karakter

Brdski šampionat Srbije u automobilizmu održaće se za vikend ( 29. i 30. April)  kada će se najbolji predstavnici ovog sporta nadmetati za  Veliku nagradu Novog Pazara.Ovo je na konferenciji za medije najavio gradonačelnik Nihat Biševac.

„Događaj zakazan za kraj ovog meseca još jedna je velika potvrda da je naš grad oaza sporta.Iza nas je iskustvo domaćina u odbojkaškom kupu, slede trke, a onda ćemo u julu ugostiti elitu balkanske i evropske atletike. Sjajna promocija sporta i sportskog turizma“.

Bezbednost u gradu će tokom trajanja takmičenja biti podignuta na maksimalan nivo, a prema rečima direktora trke, Dragoslava Petrovića, bezbednost tokom takmičenja je prioritet.

„ To je zato što se u vašem gradu prvi put održava ovo takmičenje. Molim posmatrače i gledaoce trka da poštuju obeležene zone i uputstva redara, kako bi smo izbegli prekidanje trke“, rekao je Petrović.

Predsednik SAKS-a, Staniša Lazarac istakao je da će zbog prirode staze trka biti izuzetno brza i precizna. Staza je  po njegovim rečima sjajna i ispunjava sve uslove za evropsko takmičenje. Nadmetanje će se vršiti u desetak klasa.

Predsednik AMK Novi Pazar Elmir Habibović najavljuje kvalitetno takmičenje ali kao i Petrović  i poziva posmatrače da se pridržavaju određenih pravila.

“U trkama će učestvovati četrdesetak prijavljenih vozača. Postajemo vađno mesto na auto mapi regiona i neka sve bude u tom znaku. Zahvalnost Esadu Došljaku, prvaku Evrope koji je doprineo da se auto sport ispromoviše na pravi način“ .

Takmičenje zakazano za subotu počinje od 11 sati, a staza od Vojničkih livada do Đurđevih stupova  kojom će biti vožena trka  duga je  2.670 metara, sa visinskom razlikom od 150 metara. Kako je ranije najavljeno Velika nagrada Novog Pazara biće humanitarnog karaktera , a nova od kotizacije  namenjen je Milošu Komnenoviću,  sinu proslavljenog automobiliste Pavla Komnenovića.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika