A- A A+

Prijateljstva, zajedništvo, sportski uspesi i mladost sinonimi Novog Pazara

Grad Novi Pazar slavi svoj 556. rodjendan. Domaćin svečanog prijema organizovanog ovim, povodom bio je gradonačelnik Nihat Biševac, koji je čestitajući gradjanima jubilej podsetio da je  stvaranje uslova za kvalitetniji život obaveza svih nas.

„Do tog cilja možemo jedino zajedno. Da svako pruži maksimum. Grad kakav je Novi Pazar zaslužuje da se borimo za bolju budućnost i to nikada ne zaboravljamo, kazao  je Biševac  pred gostima u prepunoj sali Doma omladine.

U okviru svečanosti tradicionalno su uručene povelje grada najzaslužnijima za afirmaciju Novog Pazara. Ovogodišnji laureati su  ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, Udruženje Bosna– Sandžak i predsednik organizacije Erdogan Erden, kao i Odbojkaški klub Novi Pazar.

Udovičiću je povelja dodeljena za izuzetan doprinos razvoju sporta i sportske infrastrukture grada. Prijateljima iz Turske grad je na ovaj način uputio vid zahvalnosti za afirmaciju Novog Pazara van granica naše zemlje, dok su odbojkaši , najuspesniji sportski kolektiv i osvajači Kupa Srbije dobitnici povelje za afirmaciju grada koji predstavljaju na terenu.

Ministar  Vanja Udovičić je izrazio zadovoljstvo što su dva od tri priznanja povezana sa sportskim delovanjem i okarakterisao Dan Novog Pazara upravo kao dan pobede sporta.

„Hvala vam jer se ovde osećamo kao kod kuće“, kazao je on, naglašavajući i da je sa Novopazarcima prešao  put  od  poslovnog do  prijateljskog poštovanja.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti , medju kojima ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič, gradonačelnik Sarajeva Abulah Skaka,  brojni predstavnici opština i gradova u Srbiji,  predsednik Bošnajčkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin, predstavnici  medija i javnog zivota.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič  uručio je,  pre same ceremonije, nagrade  najuspešnijima u kulinarskom nadmetanju u okviru aktivnosti Turska sofra. Dan grada 20. april bio je povod i za organizovanje izložbe Sandžačkog udruzenja likovnih umetnika u Multimedijalnom centru. Na kraju dana je,  u sportskoj dvorani Pendik upriličena revija učesnika Festivala stvaralaštva mladih, za koju je vladalo izuzetno interesovanje posetilaca. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops