A- A A+

Dve stotine šansi za nezaposlene

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru organizovala je  u sali Doma omladine Sajam zapošljavanja na kom je ponuđeno više od 200 novih radnih mesta. Oko 1500 nezaposlenih lica pokušalo je u neposrednom kontaktu sa poslodavcima da proveri svoj nivo upošljivosti i osvoji neki od ponuđenih poslova.

Sajam je otvorio Zoran Martinović, generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Poslovi koji su u ponudi na Sajmu uglavnom su se odnosili na delatnosti tgradicionalno zastupljene u Novom Pazaru: konfekcija, proizvodnja obuće, trgovina i usluge, građevina, proizvodnja nameštaja i osiguranje.

Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, pravilnim shvatanjem problema nezaposlenosti lokalna samouprava se uključuje u sve mere koje se odnose na stimulisanje privrednih aktivnosti i zapošljavanje novih radnika. On je istakao da je Gradska uprava ove godine lokalnim akcionim planom u oblasti zapošljavanja, sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, izdvojila deset miliona dinara. Uz ista partnerska sredstva Nacionalne službe zapošljavanja to će biti dovoljno za subvencioniranje 100 novih radnih mesta.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops