A- A A+

Teniska budućnost u liku Hamada Međedovića: “Znači mi podrška sugrađana”

Najsjajnija zvezda domaće ali i svetske teniske scene od Novaka Đokovića, rođena je u Novom Pazaru. Trinaestogodišnji Hamad Međedović odavno poznato i priznato ime u teniskom svetu u konkurenciji do 16 godina, nastavlja da niže uspehe. Poslednji rezultati i odličan početak 2017. godine, povod su da Međedovićevog susreta sa prvim čovekom Novog Pazara Nihatom Biševcem. Upravo su rezultati Međedovića najbolji način prezentovanja Novog Pazara u javnosti.

„Hamad je ne samo najveća sportska nada kod nas već i svetski biser. Njegovi rezultati potvrđuju da je naš grad rasadnik sportskih talenata. Postigao je kada je za uzrast u kom se nalazi maksimalne rezultate i nametnuo se i svetskoj teniskoj javnosti kao neko čije vreme tek dolazi. Njegovi rezultati su za nove generacije sjajan podstrek i dokaz da je uz naporan rad i odricanje moguće ostvariti svaki cilj“, rekao je Biševac ovim povodom.

Grad će kao i prošle godine, i u 2017. godine stipendirati Hamada Međedovića koji, tradicionalno nenametljiv i u prezentovanju sopstvenih uspeha više nego skroman, u ovoj godini očekuje još ozbiljniji radni tempo. Međedović je tokom susreta sa gradonačelnikom istakao i koliko je za njega važna podrška javnosti, najviše Novopazaraca, koji pomno prate takmičenja.

„To mi daje snagu da ostvarujem dobre rezultate  i znači mi izuzetno mnogo. Nastojaću da ukazano poverenje opravdam i obradujem sve one koji veruju u moj rad“.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops