A- A A+

Svetski šampion Hukić posetio gradonačelnika Biševca

Muamer Hukić svetski šampion IBO verzije u kruzer kategoriji, bio je gost  gradonačelnika Nihata Biševca. Hukić se nalazi u kratkoj poseti svom rodnom kraju a na poslednjoj Manifestaciji  “Sportista godine” Sportski Savez Novi Pazar mu je dodelio poseban pehar . Nakon posete, Hukić je kratko izjavio: "U razgovoru sa gradonačelnikom zaključili smo da ovde imamo mnogo omladine koja je jako talentovana. Treba se raditi na što većoj populirizaciji sporta. Sport je najbolja reklama za svaki grad i državu" Što se ,mene tiče, u ovoj godini očekujem da ću imati nove borbe i naravno pobede. U poslednjem meču u novembru sam zadobio tešku povredu ruke koja još nije sanirana ali se nadam da ću naredni meč imati ove godine u mesecu martu"rekao je Muamer Hukić.

Gradonačelnik Biševac koji je poslednju Hukićevu borbu pratio uživo, izrazio je veliko zadovoljstvo  zbog dolaska svetskog šampiona.

"Čast nam je što nam je gost svetski šampion na kog su svi Pazarci i cela zemlja jako ponosni. Muamer je najbolji primer za sve mlade ljude koji se žele baviti sportom, kako se sa jednim napornim radom i upornošću postižu svetski rezultati. Ujedno on je i najbolji ambasador našeg grada kao i države. Dovoljno je reći da je njegov poslednji meč TV prenosilo 94 države u svetu.  U razgovoru smo zaključili da je na žalost, situacija sa boksom u celoj Srbiji pa tako i kod nas jako loša. Znamo da je Hukić svojim primerom i uspesima postao sportski idol mnogim mladim ljudima. Zato smo mi tu kako bismo obezbedili adekvatne uslove za rad I stručnu podrškku. Moramo povratiti slavu i interesovanje za boks. A poznato je da u Novom Pazaru imamo velike poznavaoce ovog plemenitog sporta koji su izuzetno ponosni na svog šamiona Hukića. On je uzor mnogima i nadamo se da će njegovim stopama krenuti mnogi naši mladi ljudi. Muamer Hukić je ponos Novog Pazara" zaključio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika