A- A A+

Povećana izdvajanja za socijalno ugrožene

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, sa sadanicima, posetio je  Centar za socijalni rad. Grad Novi Pazar je po izdvajanju za socijalna davanja u vrhu u Srbiji. Socijalnu pomoć, u različitim oblicima, trenutno koristi preko 13.000 građana.

Kraj godine i odustajanje od obeležavanja Nove godine velikim  manifestacijama omogućilo je izdvajanje iz gradske kase 740 hiljada dinara za decu bez roditeljskog staranja. Grad je samo u ovoj godini za ustanove koje se bave socijalnim radom: Savez za slepa i slabovida lica, Udruženje gluvih i nagluvih, Civilne invalide rata, Crveni krst, Društvo za cerebralnu paralizu, Udruženje paraplegičara i Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, izdvojio oko 30 miliona dinara.

Pomoću namenskih transfera u vrednosti od 13 miliona dinara uvedeno je sedam novih socijalnih usluga i ovi projekti se odvijaju veoma uspešno. Grad je pomogao i u stvaranju uslova za rad u samom Centru pa su gosti danas imali priliku da obiđu renovirane prostorije.

Kroz konkurse za udrženja građana, grad je izdvojio za projekte od javnog interesa, od kojih većina sadrži socijalnu komponentu, tri miliona dinara. Za narednu godinu ovaj iznos će biti uvećan za milion dinara.

Za kuhinju Crvenog krsta uplaćeno je 3.800.000, a samohranim roditeljima 5.500.000 dinara. Budžetom za iduću godinu planirano je devet miliona dinara koje će Centar za socijalni rad koristiti za razne vidove jednokratne pomoći najugroženijim sugrađanima.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops