A- A A+

Nagrađeni najbolji radovi likovnog konkursa „Evropa, mudar izbor“

Dvanaest  kreativnih srednjoškolaca i srednjoškolki, čiji radovi će krasiti stranice kalendara Evropskog  PROGRESa  za 2017. nagrađeno je u Novom Pazaru.  Tema ovogodišnjeg likovnog konkursa bila je „Evropa: mudar izbor“. Prvo mesto je osvojila Katarina Mihajlović, učenica Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca, dok su drugo i treće mesto pripali Sandri Grbić iz novovaroške gimanzije „Pivo Karamtijević“ i Milanu Veličkoviću iz gimnazije „Svetozar Marković“ iz Surdulice. Gimanzija „Pivo Karamtijević iz Nove Varoši proglašena je za najbolju školu po broju i kvalitetu poslatih radova i nagrađena je kompjuterom i projektorom. Ramunas Januškauskas, šef za informisanje, komunikacije i medije Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručili su nagrade.

Likovni konkurs organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine, i imao je za cilj da podstakne srednjoškolce da na kreativan i originalan način predstave svoja viđenja na temu  zašto Evropska unija predstavlja mudar izbor. Na konkurs je pristiglo 120 radova iz 30 škola sa područja jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Grad Novi Pazar  čestita nagrađenima, svim učesnicama i učesnicima konkursa, i izražava zahvalnost donatorima, Evropskoj uniji i Vladi Švajcarske koji pružaju podršku konkursu već deset godina.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika