A- A A+

Važno je gde nam rastu deca

Doniranje igrališta za najmlađe, u okviru kampanje „Gde  nam rastu deca“, dovelo je kompaniju NIVEA, pokretača ove akcije u  Novi Pazar. Zahvaljujući internet kampanji, glasanju građana i sluhu lokalne samouprave da doprinese realizaciji ideje, naš grad će od utorka, 17.10.2016. zvanično biti bogatiji za još jedno moderno igralište, smešteno u strogom centru grada, u blizini osnovne škole „Bratstvo“.

Glavni gradski arhitekta Elvir Hamidović izrazio je zadovoljstvo „što su svi akteri priče dali svoj maksimum da se jedna pozitivna priča uspešno ispriča do kraja, kako bi nakon toga na scenu stupili najmlađi koji  treba da uživaju u plodovima te saradnje“.

Sve je, na nivou Srbije, počelo još 2013.godine na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom „Gde nam rastudeca“. Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlađe.NIVEA je prepoznala ovaj problem i sa reči prešla na dela. U saradnji sa nadležnim organima, otvorene su  brojne oaze za igru i bezbedno odrastanje naše dece, a da sve teče po planu brinula je lokalna samouprava.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika