A- A A+

Da svaka nedelja bude nedelja dece

Dečja nedelja i aktivnosti dece kroz ovu manifestaciju i ove godine boje naš grad na poseban način. Čitav program koncipiran je kao promocija  kreativnosti i različitih talenata devojčica i dečaka, što uz lepo vreme u prvim danima oktobra daje razlog da se Dečja nedelja, koju je zvanično otvorio gradonačelnik  Nihat Biševac, nađe u fokusu interesovanja svih.

Gradonačelnik je najmlađima poželeo da se bore za ostvarenje svojih snova i želja, a onima nešto starijima da zajenički probaju stvoriti zajednicu u kome je svaki dan – dan deteta, a svaka nedelja – dečja nedelja.

Povodom jednonedeljnih aktivnosti, prisutnima se u ime grada obratio i  dr Rifat Redžović, član kabineta gradonačelnika, zadužen za obrazovanje.

„Novi Pazar koristi svaku podršku da bude podrška najmlađima, njihovim vaspiačima i roditeljima, sigurnosti dece, obrazovanju i vaspitanju. Današnja manifestacija samo je jedan u nizu događaja koji nas sa decom povezuje ali je za nas izuzetno značajna", rekao je dr Rifat Redžović, član kabineta gradonačelnika.

Najmlađi  će u narednim danima u okviru Dečje nedelje zasaditi drvo generacije, a slede i obilazak Dečjeg odeljenja novopazarske bolnice i mnoge druge zanimljive aktivnosti. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops