A- A A+

Potpisan sporazum o saradnji Grada i BNV

Nakon zvanično potpisanog sprazuma o saradnji,  akteri sastanka usaglasili su stavove po kojima se isključivo zajedničkim delovanjem može doprinieti efikasnijem i delotvornijem ostvarivanju prava i sloboda Bošnjaka u Republici Srbiji. 

Govoreći o značaju potpisanog sporazuma Biševac je istakao da je postojala višestruka potreba da Gradska uprava i Vijeće zajednički rade na bitnim pitanjima i ostvarivanju individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Novom Pazaru i Srbiji.

"Ima mnogo prostora za saradnju. Tu smo da se dogovoramo i radimo zajedno. Uveren sam da danas otvaramo novu stranicu saradnje koja ima za cilj unapređenje života svih naših građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Ovaj sporazum je temelj na kojem ćemo izgraditi principe dijaloga između dve institucije”, izjavio je Biševac.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin rekao je da je  potpisanim sporazumom potvrđeno da su svi jedno, te je u proces ostvarivanja i unapređenja prava Bošnjaka uključen jedan od najbitnijih partnera, grad Novi Pazar. 

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su većnici ovog nacionalnog saveta, odbornici Skupštine Novog Pazara, članovi Gradskog veća, predstavnici nevladinih organizacija i političkih partija, te predsednici opština Sjenica i Tutin. 

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika