A- A A+

Atletski stadion dragocen u brendiranju sporta

Kako radovi  na izgradnji Atletskog stadiona teku predviđenom dinamikom, otvaranje velelepnog zdanja očekuje se polovinom oktobra.  Kvalitet atletske staze već je proverila najuspešnija domaća sportistkinja i učesnica  nedavno okončanih Olimpijskih igara u Brazilu, Amela Terzić.

„ Oduševljena sam jer smo dočekali ovakvu atletsku stazu. U početku sam se malo plašila kako će sve izgledati ali sada vidim da smo dobili nešto čime možemo da pariramo svetu, ne samo kada je u pitanju atletika već i neki drugi sportovi“, kazala je Terzićeva.

Na objektu čiju izgradnju finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i Grad Novi Pazar uređena su borilišta, prostorije  buduće uprave stadiona  i obeležene staze a u toku su radovi na uređenju prilaza i parking  prostora pri stadionu kao i zelenih površina.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević uveren je da će sa završetkom radova na stadionu u našem gradu zaživeti i neke atletske discipline za koje ranije nije bilo uslova.

„Siguran sam da ćemo uz ovakav stadion  i dobar trenerski kadar od domaće atletike napraviti još veći brend  kojim će se ponositi i Novi Pazar i država. Naši atletičari  već sada uživaju ogromnu popularnost i ostvaruju sjajne rezultate, a ovo je doprinos grada njhovoj uspešnoj karijeri“, izjavio je Suljević po obilasku Atlerskog stadiona.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops