A- A A+

Udruženje za MNRO primer dobre prakse i istrajnosti

U skladu sa sloganom „Mi želimo da živimo sa vama, a ne pored vas“, Centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe trudi se da svojim polaznicima pruži uslugena najkvalitetnijem nivou.  Na putu razvoja ustanove , Centar kjoi je osnovan 1999. ima u poslednjih nekoliko godina  punu podršku gradskih vlasti u Novom Pazaru. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac pohvalio je, tokom posete Udruženju, angažovanje njegovih članova.

„ Izuzetno osoblje Centra pruža maksimalno kvalitetnu podršku licima sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima. Upoznat sam sa prethodnim uslovima rada i mogu reći da je njihov entuzijazam, trud i zalaganje na kraju prevagnuo. Grad prati i pratiće njihove aktrivnosti i podržati ih kad god je to moguće jer zaista ulažu maksimalne napore da mentalno nedovojlna lica ne ostanu samo slovo na papiru, već da budu naši ravnopravni sugrađani“, rekao je gradonačelnik Biševac nakon obilaska Centra.

Imamo 987 korisnika i  nedavno smo u program Centra uveli novinu da za dane vikenda, od petka do nedelje, korisnici mogu boraviti kod nas, a ostali članovi njihovih porodica imaju priliku da se posvete sebi, i obezbede kratak predah.  Nastojimio da korisnike naših usluga osposobimo za što samostalniji život i u tome nam grad zaista pomaže. Prema uslovima u kojima od pre par godina radimo, prednjačimo na nivou cele Srboje“, rekao je povodom susreta sa gradskim čelnicima sekretar Udruežnja za MNRO, Tahir Delić.         

Udruženju za MNRO poveren je na realizaciju jedan od ukupno sedam socijalnih  projekata u vrednosti od 13,8 miliona dinara.   

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops