A- A A+

Nove kuće za četiri porodice pogođene polavama

Zahvaljujući gradskoj inicijativi, a nakon procene nadležne komisije na terenu i zaključka da su stanbeni objekti u kojima žive  neuslovni,četiri porodice pogođene martovskim poplavama, dobiće nove kuće.

Finansijsku podršku gradu za izgradnju objekata daće nemačka organizacija ASB (Arbeiter Samariter Bund ).

Sve četiri porodice su nakon elementarnih nepogoda urgentno smeštene u Gerontološkom centru. Prema rečima člana Gradskog veća Fevzije Murića, jedna od tih porodica ima čak osam članova.

“Reč je o ranije nelegalno izgrađenim objektima koje je sada neophodno ukloniti, te nam u tom smislu predstoji mnogo posla na terenu. Onikma koji čekaju na svoje nove domove neophodno je strpljenje, ali verujem da će na kraju svi biti zadovoljni”, rekao je Murić, pojašnjavajući da se rasprostranjenost  stambenih objekata  za porodice ugrožene poplavama određuje prema broju članova domaćinstva a po  normativno uređenim okvirima. U skladu sa tim, svaka od četiri kuće imače po 65 odnosno 85 metara kvadratnih.

Izgradnja četiri stambena objekta u Novom Pazaru deo je II faze programa „EU podrška poplavljenim područjima u Srbiji“ a na  zahtev Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika