A- A A+

56. Međunarodna biciklistička trka u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar će 16. i 17. juna biti domaćin velikog sportskog događaja “56. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju” u kojoj učestvuje 21 ekipa sa ukupno 126 takmičara. Član organizacionog odbora biciklističke trke kroz Novi Pazar, Ismail Dupljak rekao je da je događaj velika čast za grad Novi Pazar. “Predsednik organizacionog odbora trke kroz Srbiju ove godine je ministar i potpresednik Vlade gospodin Rasim Ljajić, koji će danas otvoriti trku u Beogradu.” Grad Novi Pazar je uvršten u trku kroz Srbiju zahvaljujući i promociji banjskog turizma. “Sve trke prolaze kroz gradove koje imaju banje i banjske kapacitete u velikoj meri. Prvi put međunarodna biciklistička trka je prošla pre 40 godina i tada je naš sugrađanin, odnosno član Biciklističkog kluba Novi Pazar, Hazbija Hukić, prvi put vozio biciklističku trku kroz Srbiju. Na ovoj trci će učestvovati još dva Novopazarca koja su ponikla u Biciklističkom klubu Trnava. To su Elvedin Ćatović i Ernad Beganović koji će voziti za jednu ekipu, za beogradski Partizan, tako da je to velika čast za naš grad i naš sport.”, zaključio je Dupljak.

Faruk Suljević, član organizacionog odbora ukazao je da je velika je čast da ove godine možemo da ugostimo najbolje bicikliste iz regiona, i Evrope. “Posle desetak godina ponovo imamo jedan biciklistički spektakl u Novom Pazaru. Posebno mi je drago što je tema ove trke banjski turizam odnosno biciklisti će voziti od banje do banje. Novopazarska banja je i razlog da smo mi ušli u taj program.”, rekao je Suljević. On je ukazao na razne benefite koje će grad imati kroz 56. Međunarodnu trku kroz Srbiju, a to su kvalitetna medijska promocija, jer će nacionalna televizija će sve vreme pratiti takmičare, ali i finansijska korist koju će hotelijeri imati kroz veliki broj noćenja u gradu.

Član orgranizacionog odbora Esad Hasanović upoznao je prisutne sa sastavom ekipa koje će proći kroz Novi Pazar. Klubovi dolaze iz Austrije, Belorusije, Kuvajta, Rumunije, Turske, Italije, Azerbejdžana i iz naše zemlje. Nacionalni timovi će predstavljati Bugarsku, Moldaviju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Grad Novi Pazar poziva građane da u četvrtak 16. juna izađu da dočekaju karavan oko 13h  u centru grada kao i da ih narednog dana isprate prema Sokobanji koja je naredna destinacija trke kroz Srbiju.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika