A- A A+

Održana tradicionalna Ramazanska ulična trka

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je danas na XVII Ramazanskoj uličnoj trci, ostvarivši svoj prvi trijumf na tradicionalnoj sportskoj manifestaciji u tom gradu. Ova trka izazvala je veliko interesovanje naših sugrađana. Elzan Bibić pobednik Ramazanske ulične trke. Bibić je bio najbrži u konkurenciji 21 takmičara, ispred člana užičke Mladosti Miloša Mitrovića i trećeplasiranog Miloša Pendića iz Čajetine.

"Zadovoljan sam nastupom. Posebno mi je drago jer sam pobedio pred domaćom publikom, koja me je bodrila tokom cele trke. Nisam puno taktizirao, posle drugog kruga sam pojačao i to je presudilo", rekao je Bibić. U trci ženskih atletskih nada, najbolja je bila Vanja Petrović, a posle nje, tim redosledom, u cilj su ušle Saima Murić i Lenka Nikolić. Vahid Gicić slavio je kod muških nada, drugi je bio Ahmed Salihović, a treći Hanan Rožajac. Ovogodišnju Ramazansku uličnu trku organizovali su Atletski klub Novi Pazar i Sportski savez, pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara.

Pre početka trke, gradonačelnik Nihat Biševac sastao se predstavnicima atletskih klubova koji su uzeli učešće na ovom dogođaju. Dogovoreni su budući oblici saradnje, a gosti su iskazali zahvalnost zbog dobrodošlice na koju su naišli u Novom Pazaru. Na otvaranju same ceremonije gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je: "Pokazali smo da je Pazar grad sporta i atletike, videli smo odlične trke u svim kategorijama. Imamo veliki potencijal, a izgradnjom atletskog stadiona zaokružićemo celinu" . Pobednicima su nakon trke uručeni pehari.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika