A- A A+

Novi Pazar pomaže predolimpijski program Amele Terzić

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović najavio je danas da će taj grad pomoći realizaciju predolimpijskog programa atletičarke Amele Terzić mesečnim novčanim iznosom od 60.000 dinara.

"Prihvatili smo predlog Atletskog saveza Srbije (ASS) da olimpijci, koji će nas predstavljati u Rio de Žaneiru, dobiju pomoć od lokalnih samouprava. Drago mi je da u gradu imamo takvog sportistu. Situacija je teška, ali dovoljno smo stabilizovali budžet i možemo na skroman način da pomognemo, nadam se na putu do medalje", rekao je Mahmutović.

Amela Terzić je prošle godine ispunila olimpijske norme za nastup u disciplinama 800 i 1.500 metara.  

"Olimpijada je san svakog sportiste, a ovo će biti moje prve igre. Svaki moj uspeh je i uspeh kluba, grada, ASS i države, pa se svima zahvaljujem na podršci", kazala je Terzićeva.

Novi Pazar su danas posetili i generalni sekretar ASS Slobodan Branković i bivši evropski prvak i još uvek aktuelni svetski juniorski rekorder u skoku u vis Dragutin Topić.

"Terzićeva, kao i ostali naši atletičari i treneri, zaslužuje podršku ASS, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i njenog grada. Poslednjih godina osvojila je brojne medalje i skinula s trona legende poput Vere Nikolić i Snežane Pajkić. Za sportistu je veoma bitno da je 'miran u glavi', hvala Pazaru na razumevanju", rekao je Branković.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović izrazio je očekivanje da će uspesi Amele Terzić biti podstrek ostalim mladim sportistima iz ovog grada.

"Zajedno s gradom, naš savez će pomoći najboljoj atletičarki i sportistkinji Novog Pazara", dodao je Mehmedović.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops