A- A A+

HUMANOST BEZ GRANICA: Novopazarci prikupljali pomoć za mesta ugrožena poplavama

Novopazarski privrednici još jednom su pokazali da imaju veliko srce i da je to grad humanih ljudi koji su u svakoj teškoj situaciji uz narod u Srbiji.

Novi Pazar se već šest dana bori sa poplavnim talasom, najvećim u poslednjih 50 godina.

Uništeni su domovi porodica u pet naselja. Voda je nosila sve pred sobom. Grad pokušava da se odbrani od mogućih novih izlivanja reka, a građani su  u teškoj situaciji i pomoć je dobrodošla.

Više desetina novopazarskih firmi i njihovih vlasnika su se samoinicijativno okupili i u rekordno kratkom roku prikupili značajne količine paketa sa osnovnim životnim namirnicama, higijenskim sredstvima i pijaćom vodom.

Pomoć su danas najugroženijem stanovništvu u više naselja uručili volonteri Humanitarne organizacije „Otvorena ruka“ iz tog grada koji su uz svoje sugrađane od nastanka problema prouzrokovanih usled obilnih padavina i velikih poplava. Volonteri ove organizacije danonoćno dežuraju na terenu i pomažu u čišćenju korova i ojačavanju nasipa na obalama kritičnih reka Jošanice, Trnavice i Raške.

Isti ovi ljudi, privrednici i humani građani Novog Pazara su tokom majskih poplava 2014. godine iz Novog Pazara u saradnji sa Gradskom upravom bez prestanka slali konvoje kamiona, sa tonama humanitarne pomoći poplavljenima u Jagodini, Šapcu, Ubu, Koceljevu, Osečini, Lazarevcu, Kosjeriću, Paraćinu, Bajinoj Bašti, Trsteniku, Smederevskoj Palanci, Varvarinu, Ražanju, Medveđi, Rekovcu, Aleksincu, Despotovcu i Obrenovcu.

Pomoć je u više navrata tada upućivana i u ugrožene gradove Bosne i Hercegovine.

Izvor: kurir.rs

0
0
0
s2smodern

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika