A- A A+

Podrška idejama Zajednice profesionalnih pozorišta

Predsjedništvo Zajednice profesionalnih pozorišta centralne Srbije sastalo se i razgovaralo sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem, u okviru drugog dana radnog skupa koji se održava prvi put u Novom Pazaru. Ideja o razmjeni predstava, kao i zajedničkoj saradnji na novim projektima uvijek će imati podršku Gradske uprave, istaknuto je nakon sastanka.

Gosti Novog Pazara upoznali su gradonačelnika dr Meha Mahmutovića, te člana Gradskog vijeća zaduženog za kulturu, Seadetina Mujezinovića o aktivnostima i dogovorima o kojima je bilo riječi tokom jučerašnjih radnih sjednica koje su održane u Novom Pazaru, prvi put od osnivanja tog udruženja. Mujezinović je istakao da je zadovoljstvo imati toliki broj kulturnih uposlenika kao goste Novog Pazara.

Podsjećamo, predstavnici trinaest profesionalnih pozorišta centralne Srbije, četrdesetak kulturnih uposlenika, bili su tokom dva dana gosti Novog Pazara. U naš grad doveli su ih Skupština i sjednica predsjedništva Zajednice profesionalnih pozorišta centralne Srbije koja se prvi put održava u našem gradu, a čiji je član već šest godina i novopazarsko Regionalno pozorište, koje očekuje veliku podršku od Zajednice kojoj daje puni doprinos.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops