A- A A+

Gradonačelnik ugostio gimnazijalce

Gradončelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ugostio je istaknute gimnazijalce koji su osvojili zapažene rezultate na takmičenjima u različitim disciplinama. Na sastanku kom su prisustvovali direktori i profesori istaknuto je da će grad dati svaki vid podrške mladima na putu obrazovanja ali i takmičarima koji se ističu u svom znanju.

Zelifa, Emilija i Selma osim što su odlične učenice novopazarske Gimnazije, već nekoliko godina unazad osvajaju zapažene rezultate na različitim takmičenjima iz pojedinih predmeta i sportskih disciplina. Podrške i pohvale dobijaju od gradonačelnika, predstavnika grada,  profesora i okoline što im predstavlja jedan vid priznanja  za uloženi rad i trud. Posebno ih je obradovalo to što će grad finansijski pomoći putovanja kada su u pitanju takmičenja.

Gimnazijalka Emilija Đukanović će u avgustu predstavljti ne samo grad Novi Pazar već i čitavu zemlju na svetskoj geografskoj olimpijadi koja će se održati u Pekingu.

“Danas smo čuli od gradonačelnika da će nam grad izaći u susret i da će nam obezbediti sredstva koja su nam neophodna  za učestvovanje na takmničenje. Ljubav prema geografiji osetila sam  još u osnovnoj školi ali tada nisu postojala ovako velika takmničenja kao sada u srednjoj.”, rekla je Emilija Đukanović. Zelifa Muslić je već predstavljala školu na okružnom takmičenju iz istorije ali se uveliko priprema za republičko tamičenje. Ovo takmičenje joj je veoma važno zato što se ove godine održava u Novom Pazaru. Tim povodom je rekla: “Nadam se da ću i ove godine učestvovati na takmičenju koje se održava u našoj gimnaziji i da ću postići zapažene rezultate.”.

Selma Šabaredžović je učenik IV godine Gimnazije i član je karate Sveza Srbije.Obaveze u školi kako kaže, nisu joj smetale da ostvari dobre rezultate.” Imam medalje sa Svetskog i Evropskog tamičenja i ujedno sam odlična učenica.Puno nam znači prijem kod gradonačelnika, samim tim što nam je pružio pdršku značiće nam u daljim takmičenjima kako u oblasti sporta tako i u oblasti nauke.” Rekla je Selma.

Aladin Imamović, član Kabineta gradonačelnika rekao je: “Grad je još jednom potvrdio svoju politiku i stav da brine o mladim ljudima koji imaju šta da pokažu, za koje tvrdimo  da će biti okosnica grada. Važno je da su postignuti dogovori koji su garancija za razvoj mladih ljudi  siguran sam da ćemo biti ponosni na njih.”

Direktor Gimnazije Nermin Dražanin kaže da su gimnazijalke dokaz da je grad Novi Pazar grad nauke i  sporta. On je najavio da će gimnazija biti organizator takmičenja iz istorije u maju mesecu. “Republičko takmičenje iz istorije gde će učešće uzeti oko 400 takmičara gde će biti i oko 200 nastavnika i roditelja. Tog dana Novi Pazar će biti centar Srbije i to je idealna prilika da prisutni  kao i gosti ponesu najlepse utiske iz našeg grada.”, rekao je direktor.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops