A- A A+

Počeo popis nelegalnih objekata

Do kraja oktobra ove godine na teritoriji Novog Pazara trebalo bi da bude završen  popis nezakonito izgrađenih objekata. Odeljenje za inspekcijske poslove oformilo je komisije koje su počele sa popisivanje objekata u užem gradskom jezgru.  Kako su za Radio televiziju Novi Pazar rekli nadležni u Odeljenju za inspekcijeske poslove ovo je poslednja prilika da građani svoje objekte prijave I legalizuju po veoma povoljnim uslovima koje predviđa nedavno usvojen Zakon o ozakonjenju.

Prema rečima načelnika odeljenja za inspekcijske poslove Mensura Bulića komisije popisivača već su na terenu pa je zamolio građane da prime sve popisivače i daju im potrebne podatke.

Bulić pojašnjava da objekat nije legalizovan ukoliko njegov vlasnik ima samo uverenje iz katastra nepokretnosti  da je tamo ucrtan, već mu je neohodna i građevinska dozvola da bi bio potpuni vlasnik svog objekta.

Zakon o ozakonjenju predviđa da inspekcije vrše popis nelegalnih objekata, a odeljenje za urbanizam dalje vrši proces ozakonjena.

Zamenica načelnika Odeljenja za urbanizam Pemba Džanković rekla je da oni koji su već podneli zahtev za legalizaciju u proteklom periodu, to ne moraju da rade ponovo. Ona je apelovala na sve da bilo da su vec podneli zahtev za legalizaciju ili čekaju da popisivači izađu na teren , nikako ne trebaju na svoju ruku,  pribavljati unapred dokumentaciju već treba prvo da se obrate  Odeljenju za urbanizam gde će dobiti sve neophodne informacije. Ona je takođe istakla da će inpekcija popisivati i one napuštene objkete u kojima niko ne živi , pa bi bilo poželjno da vlasnici istih podnesu zahteve ili ovlaste nekoga ko će to u njihovo ime uraditi.

Prema podacima Odeljenja za urbanizam i izgradnju, do kraja prošle godine zahteve za legalizaciju podnelo je 14 hiljada vlasnika. Koliko zaista ima nelegalnih objekata znaće se 31. oktobra kada bude završen popis ovih objekata.

Izvor: rtvnp.rs

0
0
0
s2smodern

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika